+359886882592
8ч - 17ч Пон - Пет
София 1164, бул. Христо Смирненски № 1

Хотел Aqua Paradise Resort в Несебър: предизвикателства и научени уроци

Скъпи приятели и колеги,

Заповядайте 29.11.2018 г. от 19 ч. на ноемврийската среща на БАУПС (за местоположението ще Ви информираме допълнително), посветена на:

ХОТЕЛ AQUA PARADISE RESORT В НЕСЕБЪР: ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И НАУЧЕНИ УРОЦИ ПРИ РЕКОРДНО БЪРЗОТО ИЗГРАЖДАНЕ НА ЕДИН ОТ НАЙ-МАЩАБНИТЕ ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2018 Г.

През ноември имаме удоволствието да ни гостуват Архитектурно студио „MIODESIGN” и инж.Станимир Парцалев, които ще споделят натрупания опит при реализацията на ВАКАНЦИОНЕН КОМПЛЕКС AQUA PARADISE RESORT В НЕСЕБЪР. Комплексът е първият по мащаните си хотел в България с интегриран в него аквапарк и разгърната застроена площ от 47 266 кв. метра, който въпреки бързия темп на строителство (година и два месеца) успява да материализира иновативна архитектурна концепция, вплела прости геометрични фигури в пъзел от сложни функционални звена. Зад успешното завършване на хотела през юни 2018 г. се крият новаторски архитектурни, конструкторски и строителни решения, както и много преодолени предизвикателства, които MIODESIGN – автор на проекта и ръководител на проектантския екип, и инж. Станимир Парцалев – проектов координатор в изпълнението (мениджър проекти), с радост ще споделят.

Архитектурно студио „MIODESIGN” e създадено през 2005 г. от архитекти Мария и Орлин Давчеви, чийто творчески ентусиазъм днес споделят още три млади архитектки: Пламена Георгиева, Веселина Мирева и Мартина Станковска. Освен автори на хотел Aqua Paradise Resort, „MIODESIGN” стоят зад изграждането на няколко еднофамилни къщи, ресторанти и магазини, а през идните две години се очаква по техен проект да започне изграждането на два хотела – в Хисаря и в Тузла (Гърция), както и реконструкция на други два емблематични хотела – в Боровец и Слънчев бряг, и цялостно интериорно решение на новопостроен хотел в Стария Пловдив.

Инж. СтанимирПарцалев е едноличен собственик на „ПАРТ-С” ЕООД, осъществяваща управление на инвестиционни проекти, проектантска и надзорна дейност. Инж. Парцалев бива въвлечен в труден етап от работата по реализацията на проекта за Aqua Paradise Resort. Основната му роля е да представлява проектантския екип на „терен“, да разрешава възникналите казуси с бързи и оперативни решения и да подпомага изпълнителите, като същевременно защитава интересите на възложителя за постигане на творческата идея и архитектурна визия за комплекса.

Очакваме ви!